Cromatica: portocaliu

Cred că tuturor ne place savoarea dulce a portocalei, nu? Atât de delicioasă şi răcoritoare. O adevărată plăcere a gustului. Nu, să nu interpretaţi greşit! Nu fac nicio reclamă portocalelor, ci doar vă introduc tema articolului de astăzi: culoarea portocaliu (sau oranj după preferinţe). 

Este o culoare caldă, înrudită cu roşul, care oferă energie oricărei ţinute. O nuanţă care reuşeşte foarte uşor să aducă culoare, farmec şi să însufleţească orice outfit. Aşa că, data viitoare când nu ştiţi ce să adăugaţi la negru sau alb, mizaţi pe portocaliu. De asemenea, este o nuanţă perfectă pentru vară, redând culorile apusului. 

Acum, după ce v-am arătat avantajele oranjului, este timpul să vă prezint 5 ţinute pe care le-am creat pe polyvore pentru a vă oferi inspiraţie „portocalie” 😉 :

1.  Bright outfit

Vara aceasta s-au purtat şi au constituit un adevărat trend – fustele drepte. Cum încă ne mai luptăm cu temperaturi ridicate, vă propun un outfit format dintr-o fustă dreaptă galben, o cămaşă lejeră fără mâneci portocalie, sandale uşoare , geantă maxi şi două accesorii: brăţara roz şi lănţişorul cu model. 

zzzzportocaliu1

2.  The orange effect

Nu este deloc complicat să creezi un outfit „all orange”. Însă întotdeauna este bine să balansăm vivacitatea culorii cu tonuri blânde, neutre. Aşa că, la pantalonii scurţi oranj şi bluza feminină, am adăugat piese nude: brăţara delicată şi geanta feminină de umăr. Sandalele aurii cu puţin portocaliu completează excelent ţinuta!

zzzzportocaliu4

3. Do you spot it?

Nu este nevoie să avem portocaliu într-o ţinută pentru a ne alege, de exemplu, un plic oranj. Este nevoie doar de o nuanţă sau mai multe, din familia acestei culori. Sau, chiar şi mai uşor, este nevoie doar de nuanţa nude. Aşa am ales o pereche de skinny jeans, un top simplu, un sacou crem şi sandale cu platformă pentru a le finisa cu un clutch portocaliu. Ingenios, nu? 😀

zzzzportocaliu2

4. Sweet as an orange

Dacă credeaţi că doar nuanţele de roz, lila sau bleu pot crea ţinute gingaşe, este cazul să vă demonstrez contrariul. La această ţinută „dulce” am ales o fustă oranj cu pliuri, o bluză feminină cu guler colorat, balerini nude, brăţări complementare şi o geantă de umăr total adorabilă cu model. O ţinută cu adevărat drăgălaşă!

zzzzportocaliu3

5. Clean and crisp

Şi…pentru o ţinută elegantă, feminină, trendy şi super stylish, doar alegeţi o rochie portocalie la care aveţi grijă să adăugaţi accesorii doar în nuanţe de alb şi argintiu. Aşa veţi balansa culorile şi veţi fi pline de farmec. Am ales sandale cu baretă, o geantă de piele lucioasă şi brăţări argintii pentru a completa rochia elegantă.

zzzzportocaliu5

Reclame