Cum ne îmbrăcăm la…banchet? -prima parte-

Oficial, dau startul la articolele legate de banchet! Urmăriţi blogul pentru că în fiecare zi voi publica articole de acest gen.

Este sezonul lor şi fie că sunteţi a 8-a sau a 12-a, emoţiile se simt şi ştiu că nu sunt recente, ci datează de ceva timp. Fie că suntem casual, fie că suntem profesionale sau nu tindem spre niciun stil, banchetul ne cere formalism, eleganţă şi multă, dar multă feminitate. Aşa că, lăsaţi deoparte orice tip de emoţii şi haideţi să strălucim!

Rochia.Ca orice fată, ştiu ce înseamnă să ne dorim să strălucim. Iar pentru asta, trebuie să alegem rochia perfectă. Ca un sfat din partea mea, încercaţi să luaţi ceva strălucitor şi renunţaţi la rochiile acelea oribile negre fără nicio formă (serios, chiar m-am săturat de ele. Nu fac decât să vă ascundă lumina interioară). Ori, alegeţi o rochie colorată care să vă pună în evidenţă. Alegeţi ceva pal dacă sunteţi adorabile şi dulci sau alegeţi ceva puternic dacă sunteţi fresh şi dinamice. În cazul în care doriţi o rochie neagră (dar să aibă formă!!!), fiţi atente la detalii: o fundă colorată, strasuri sau puţin imprimeu adaugă un plus de farmec ţinutei voastre. Încercaţi să nu cumpăraţi o rochie fără bretele (pentru cele dotate de la natură, o recomand cu multă căldură) şi încercaţi ca rochia pentru care optaţi să vă pună în valoare (exemplu: nu luaţi o rochie lungă dacă sunteţi scunde). De cele mai multe ori, veţi şti sigur care este rochia potrivită pentru voi. O veţi vedea şi veţi simţi ceva special pentru ea :wink. . Dacă nu se întâmplă acest lucru, fiţi atente la rochiile pe care vi le propun. Poate sunteţi atrase de vreun model.

Pantofii.

Lăsaţi acasă tocurile de 15 cm care vă provoacă bătături şi băşici. Vrem o seară perfectă şi picioare frumoase. Nu plasturi şi urme roşii. Optaţi pentru pantofi cu toc de 10, maxim 12 cm şi fiţi atente la detalii: pantofii să fie uşori când îi luaţi în mână, să fie eleganţi şi preferabil să aibă o baretă care să vă susţină piciorul când mergeţi. Să nu fie prea mari (ştiu că uneori ne place atât de mult o pereche încât nu ne pasă că ne rămâne un gol urâcios între picior şi pantof) şi să fie în asorteu cu rochia aleasă. Sfat util: luaţi şi o pereche de balerini în gentuţă. La dans, putem fi stilate cu ei. Vrem să ne mişcăm în voie şi fără nicio constrângere, nu? Ah! Şi nu dansaţi desculţe. Serios, este atât de lipsit de orice eleganţă!

Machiajul.

Spuneţi nu machiajului excesiv, încărcat, artificial. Ar fi bine să fie în ton cu ţinuta aleasă (exemplu: rochie aurie=>fard auriu, cat eyes şi buze nude). Sau să creeze un contrast plăcut (exemplu: rochie albastru roial=>buze roz şi fard neutru). Este OK să vă lăsaţi pe mâna celui care se pricepe şi informaţi-l asupra ţinutei alese. Va şti să facă alegerile potrivite asupra machiajului vostru.

Coafura.

Personal, v-aş recomanda coafuri lejere, moderne şi trendy pe care le vedem la vedete. Acestea sunt aranjate de hairstilişti pricepuţi aşa că nu prea putem să dăm greş luând exemplu de la celebrităţi. Atenţie! Ar fi plăcut să se potrivească cu fizionomia feţei, nu dorim să fim exagerate.

Accesorii şi bla-bla-bla:

Când vine vorba de accesorii, alegeţi-le în funcţie de ţinută. Creaţi contraste plăcute. Veţi vedea câteva sfaturi şi de la mine 😉 .

Despre unghii, sunt două direcţii de urmat:

-dacă nu le doriţi făcute, tăiaţi-le frumos şi daţi-le cu lac transparent. Vor căpăta un luciu plăcut şi vor oferi eleganţă mâinii.

-dacă le doriţi făcute, mergeţi pe explozie de culoare, modele şi sclipici. La fiecare ţinută pe care am alcătuit-o, am ataşat şi modele care să vă inspire.

Cam atât despre ceea ce aş avea de spus despre ţinută. Fiţi naturale, nu exageraţi în gesturi şi fiţi asemenea unei lady moderne. Fashionistele ştiu întotdeauna ce vor.

Şi acum, după un discurs plictisitor de lung ( 😆 ) , încep cu 5 ţinute propuse. Aveţi ataşate la ele şi accesoriile, dar şi coafura pe care o recomand.

1.

zzzzprom1

2.

zzzzprom2

3.

zzzzprom3

4.

zzzzprom4

5.

zzzzprom5

Dacă aveţi întrebări, lăsaţi-le aici sau la adresa mea de email andreeanclaudia@yahoo.ro . Urmează curând şi partea a doua 😉

Reclame