Cum ne îmbrăcăm în sesiune?

Alarmă! Alarmă! Alarmă! Se aprinde beculeţul roşu şi se declară stare de alertă în întreg sistemul nervos atunci când reacţionăm la stimulul SESIUNE. De fapt, poate cineva să mă lămurească şi pe mine cine a inventat acest cuvânt? Doar glumeam, hihi 😀

Însă, cu sesiunea chiar nu este de glumă. Până la urmă, trebuiesc îndeplinite două condiţii majore atunci când vine vorba despre acest subiect. 1) trebuie să învăţăm şi 2) trebuie să ne îmbrăcăm bine. Nu numai noi fashionistele suntem de această părere, toată lumea se îmbracă mai bine în sesiune. Cred că sunteţi tentate să mă întrebaţi: de ce? Există mai multe răspunsuri. 1) oferim o impresie plăcută, 2) devenim mai sigure pe noi, 3) ne simţim mai confortabil în propria piele, 4) profesorii tind să ne mai în serios (nu mai suntem simplii studenţi veniţi la cursuri respectiv seminarii, suntem studenţii care trebuie chestionaţi asupra celor învăţate pe parcursul semestrului, adulţii întrebaţi asupra celor reţinute). Cred că am oferit răspunsurile potrivite, hm.

Vă ofer cu ocazia asta şi câteva sfaturi legate de sesiune:

1. învăţaţi cu cap, nu săriţi pe cursuri în ultimele 24 h de parcă s-ar mai putea „îngrăşa porcul în ajun”.

2. păstraţi-vă controlul şi oferiţi impresia de încredere în sine (chiar dacă inima face BUM BUM BUM şi deja a fugit undeva spre o altă locaţie mai plăcută – eu una aşa simt când vine vorba despre sesiune şi examene orale).

3. fiţi mature şi profesionale. Imaginea contează şi face cât 1000 de cuvinte bâlbâite!

4. dormiţi cu o seară înainte, nu trebuie să păreţi nişte zombi plecate în căutarea unui loc mai fericit. Sau chiar dacă nu puteţi să dormiţi, staţi liniştite şi calme şi optimiste (toate acestea la un loc, nici mai mult nici mai puţin).

Şi acum, vă propun 5 ţinute îndrăzneţe în funcţie de personalitatea voastră şi a examinatorului:

1. Casual şi totodată profesional: alegeţi o pereche de pantaloni crem (sau o culoare profesională gen vişiniu, negru, gri sau bleumarin), o cămaşă clasică în culori pale, un colier statement, un sacou negru (nu se va demoda niciodată!), o pereche de botine colorate şi un clutch în asorteu. O combinaţie potrivită pentru examenele mai lejere în care doriţi să fiţi stăpâne pe voi.

zzzzsesiune1

2. dacă sunteţi gata să răspundeţi unei provocări interioare şi să încercaţi elemente masculine transpuse în elemente feminine (se vede că matematica a devenit parte din vocabularul meu cotidian), luaţi un papion colorat, o cămaşă simplă, pantaloni negri clasici, un sacou într-o nuanţă feminină (dacă bărbaţii au liniuţe, dunguliţe, printuri în culori monotone, noi putem merge pe nuanţe dulci), pantofi roşii (respectăm tradiţia) şi o geantă elegantă.

zzzzsesiune2

3. Nu purtaţi tocuri? No problem! Luaţi o pereche modernă de pantofi brogues şi mergeţi pe mână sigură cu ei. Fusta pencil este deja un simbol al profesionalismului feminin, cămaşa albă, sacoul roşu (nu refuzaţi roşul în sesiune!) şi geanta de umăr vă vor asigura elementele necesare pentru a crea un outfit de succes.

zzzzsesiune3

4. Dacă nu vreţi să vă complicaţi în cine ştie ce combinaţii aiurite, luaţi clasicul drept exemplu. Cu o pereche de blugi eleganţi, un sacou army colorat (remarcă: am ceva cu roşul la examene şi nu numai la sesiune hihi), o pereche de botine cu platformă şi un clutch simplu puteţi crea o ţinută mai mult decât potrivită pentru o zi stresantă de examen interminabil.

zzzzsesiune4

5. Dacă sunteţi ca mine şi nu puteţi lăsa eleganţa deoparte nici în sesiune, alegeţi pentru un examen important o rochie profesională şi modernă, un sacou negru, dresuri negre, un colier statement, botine elegante şi o geantă de umăr confortabilă. Eu una aşa voi face la 3/5 examene (îmi plac rochiile profesionale pentru că oferă calitate într-un outfit).

zzzzsesiune5

Cred că este cele mai lung articol publicat vreodată de mine, dar cele care se află în sesiune ştiu cu siguranţă la ce mă refer şi la importanţa subiectului.

Dragele mele, hai să fim şic şi profesionale!

Reclame